قرع العسل
<BLOCKQUOTE class="postcontent restore " align="right">
اى احد منكم احبائى يريد طريقة اى اكلة مصرية يقوللى واى نوع ايضا من الحلويات حقول لكم الطريقة وحبدا بطريقة قرع العسل المقادير واحدة قرع عسل وزنها حوالى
اتنين كيلو ونص وكيلو لبن وكوبان ونصف سكر وفانيليا ونشا الطريقة يقشر القرع جيدا ثم يقطع مكعبات ثم يوضع فى حلة للطهى دون اضافة ماء وهو حيكون فيه ماء
ويغطى وعليكى باضافة كيلو الا ربع سكر فوق المكعبات ثم غطى الحلة بغطاء محكم مع مراعاة التقليب الى ان يسوى القرع مثل البطاطس البورية وبعد ذلك حتلاقيه شرب
ماءه واستوى تصفى ما به فى مصفاة يكون تحتها طبق او حلة تحت المصفاة لتاخذى العصير اللى اتصفى من القرع لاننا سوف نستخدمه ثم نهرس القرع بكوب نظيف ندعك
به القرع اى يهرس ليكون ناعم جدا مثل البطاطس بوريه بالظبط ثم بعد ذلك ناتى باللبن المغلى سابقا ويكون فيه كوبان ونصف او كوبان من السكر ونضع النشا الى الن
تصير مهلبية ثم ناتى بصينيه مدهونة بسمن بلدى جيدا ونضع قليل من المهلبيه اى نفرشها فى الصينيه ثم نضع كمية القرع المهروس المصفى ونوزعه فى الصينيه ثم نضع
باقى المهلبية فوق القرع ثم نرش قليل من السمن فوق الصينية ونضعها للفرن الى ان تحملر وتستوى فى درجة حرارة متوسطة وكلوا وادعولى اكلة هايلة ومفيدة جدا
للاطفال والكبار وبالهنا والشفا و </BLOCKQUOTE>
اتمنا تعجبكم